Toolkit Lesmateriaal Materiaal voor onderwijs

Terug naar toolkits

Workshop Maklukzat

Handleiding voor de bovenbouw VO en MBO. In teams gaan leerlingen een eigen campagne ontwikkelen over het onderwerp NIX18. En met elkaar de wedstrijd aan en dingen met hun campagne mee naar de titel ‘de beste NIX18 campagne’. Ze bedenken samen een campagne en werken verschillende onderdelen uit die ze tot slot aan elkaar presenteren. U kunt in de handleiding lezen hoe u aan de slag kunt met de workshop MaklukZat.

Naar handleiding

Smokefree Challenge

Niet beginnen met roken, dát is de uitdaging. De Smokefree Challenge is onderdeel van het plan om roken onder jongeren in het vmbo (en mbo) te ontmoedigen. Leerlingen maken een klassikale niet-roken afspraak. De sociale druk om niet te beginnen met roken wordt daarmee vergroot. Wie het volhoudt, maakt kans op een uitje met de hele klas. Doel van de Challenge is voorkomen dat jongeren in de eerste klassen van het vmbo beginnen met roken. De klas gaat gezamenlijk de uitdaging aan om een half jaar niet te roken.

Kijk op : www.smokefreechallenge.nl

 

Richtlijnen Verslavingspreventie binnen het onderwijs

De richtlijn ‘Verslavingspreventie binnen het onderwijs’ is ontwikkeld vanuit de werkgroep Onderwijs van VPN (Verslavingspreventie Nederland). De richtlijn is voor preventiewerkers van instellingen voor verslavingszorg en GGD’en. Het doel is professionals meer duidelijkheid te geven over de manier van werken, de beschikbare effectieve interventies en de theoretische onderbouwing bij preventie over roken, alcohol en drugs op scholen.

Meer informatie op helderopschool.nl