Toolkit Magazine en boeken Materiaal voor ouders

Terug naar toolkits

Blad van NIX

Heb je als ouder nog invloed op het rook- en drinkgedrag van je kind? Het Blad van NIX is in samenwerking met het populairwetenschappelijk tijdschrift Quest tot stand gekomen en ligt nu in de winkels. Een blad boordevol tips en tricks voor ouders met pubers.  

 

Bestel het Blad van NIX

Pubers en Uitgaan. De kicks, de risico's en de uitdagingen voor opvoeders

Een boek over 'uitgaansopvoeding'. Als je als ouder begrijpt welke leuke en minder leuke uitdagingen het nachtleven met zich meebrengt, ben je beter in staat je kind te begeleiden in deze fase van ontdekking en verandering. Ninette van Hasselt, programmahoofd Jongeren en Riskant Gedrag, schreef dit boek op persoonlijke titel, met de kennis en ervaring van het Trimbos-instituut. Te bestellen via Bol.com.

 

De alcohol-vrije puber, een praktische gids

Wat is de juiste balans tussen vrijheid en bescherming? Trek je je iets aan van de mening van andere ouders? Hoe weet je zeker dat je kind niet drinkt?  Dit boek van de oprichters van de alcoholpoli, Nico van der Lely en Mireille Visser, is een praktische gids met tips en trucs, beknopte achtergrondinformatie. Te bestellen via Bol.com.