Toolkit Inspirerende voorbeelden NIXzonderID 2019 - Help je mee? Pak alvast je ID!

Terug naar toolkits

CBL lokt supermarktstrijd uit met NIX Challenge

In het kader van de landelijke actieweek NIXzonderID 2019 heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) een interactieve supermarkt-challenge ontwikkeld: de NIX Challenge. Dit is een interactief spel waarbij het erom draait van zo veel mogelijk mensen de leeftijd goed in te schatten.

Lees meer

NIXzonderID gesprek met sportvereniging

In Noord-Holland Noord is met een mystery guest onderzoek gekeken hoe makkelijk jongeren onder de achttien jaar alcohol kunnen kopen bij onder meer supermarkten, slijterijen, jongerencentra, horeca en sportkantines. Het resultaat was voor Brijder Jeugd meer dan genoeg reden om met alle sportverenigingen met een sportkantine een adviesgesprek aan te gaan over hun alcoholbeleid. 

Lees het volledige interview

NIX18 in de Utrechtse Horeca

Hoe verhoog je de naleving in de horeca? Misschien hebben ze in Utrecht het antwoord hierop wel gevonden: Ondernemers zijn gestart met de stichting 'NIX18 in Utrecht’, een initiatief om de naleving op het niet schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 in de Utrechtse horeca te verbeteren.

Lees het volledige verhaal

Keurmerk van NIX

Toen in 2015 uit controles bleek dat veel bedrijven in de gemeente Gemert-Bakel moeite hadden met het controleren van de leeftijd bij de aankoop van alcohol en tabak is de gemeente op zoek gegaan naar een effectieve maar positieve oplossing. Hun oplossing was het Keurmerk van NIX.

Lees het volledige verhaal

NIXzonderIDactie in Westfriesland

In 2017 pakte de communicatiewerkgroep van Westfriesland/In Control of Alcohol & Drugs ‘de handschoen op’ en sloot zich aan bij de NIXzonderID-week. Met behulp van winkeliers en sportverenigingen verspreidde de gemeenten NIXzonderID-materialen. De supermarkten bestelden nieuw verkrijgbaar winkel- en kassamateriaal die de landelijke NIX18 campagne beschikbaar stelt.

 

Lees het volledige interview

NIXzonderID acties bij Uitmarkt 2017

De gemeente Emmen heeft alcoholmatiging hoog op de agenda staan. Daarom heeft Emmen zich vorig jaar aangesloten bij de actie en op de Emmer Uitmarkt het zelf tonen en de controle op het ID centraal gesteld.

Lees het volledige interview