Toolkit Overzicht materiaal NIXzonderID 2019 - Help je mee? Pak alvast je ID!

Terug naar toolkits

NIXzonderID actie 2019

Met de slogan Help je mee? Pak alvast je ID! start donderdag 23 mei tot en met zondag 2 juni de NIXzonderID actie. Doet u ook weer mee? Met de actie motiveren we alle verkopers om de ID check te doen bij jongeren die alcohol willen kopen en spreken we jongeren aan om hun ID spontaan te laten zien. Landelijk wordt de actie ondersteunt door materialen die u lokaal kunt inzetten. 

Ter ondersteuning van alle lokale activiteiten gaat NIX18 via brancheorganisaties verstrekkers attenderen en oproepen om POS materiaal te gebruiken op hun verkoopplek en aan een wedstrijd mee te doen. Met het inzenden van een foto van de locatie kunnen verstrekkers meedingen naar prijzen. Uit alle inzendingen wordt ook een winnaar gekozen die voor al het personeel een bijzondere prijs krijgt. Om jongeren te bereiken en hen te motiveren vaker spontaan hun ID te tonen zal samengewerkt worden met een mediapartner die voor jongeren aansprekende content gaat verspreiden via social media.

Overzicht materialen

Naleving, een zaak van ons allen!

Een artikel dat uitlegt waarom de 18 jaar grens bij verkoop belangrijk is en waarom we hier allemaal een verantwoordelijkheid in hebben.  Inclusief een handig lijstje: '10 Facts voor NIX18'!

Download het artikel (.doc)