Toolkit Websites & posters Materiaal voor jongeren

Terug naar toolkits

Flyer voor toeristen en studenten

Laat ze niet (ver)zuipen in Zeeland ontwikkelde samen met een aantal kustgemeenten een flyer voor buitenlandse toeristen en studenten. Hierdoor worden buitenlandse gasten op een laagdrempelige manier gewezen op de regels rondom alcohol en werken beter mee aan de leeftijdscontrole.

Download flyer

www.rokeninfo.nl/jongeren

De nieuwe website www.rokeninfo.nl/jongeren geeft eenvoudige en betrouwbare informatie in een aantrekkelijke mix van beeld, tekst, video, polls en testjes. Korte teksten en infographics geven snel de feiten weer. Maar je kunt ook gamen om te zien hoeveel geld je uitspaart als je niet rookt. In video’s laten andere jongeren zien hoe ze stoppen of op zoek gaan naar feiten en misverstanden over roken.

www.rokeninfo.nl/jongeren

Stopstone, app voor jongeren die willen stoppen met roken

Het Trimbos-instituut ontwikkelde Stopstone, een app die jongeren ondersteunt bij hun poging te stoppen met roken. Stopstone helpt en motiveert om de poging vol te houden. De app is met input van jongeren zelf ontwikkeld en draait om het vasthouden van de motivatie om gestopt te blijven.

www.stopstone.nl

Poster Help je mee, pak alvast je ID!

De ananasposter is goed inzetbaar bij evenementen, festivals en andere plaatsen en gelegenheden waar alcohol en tabak verkocht wordt. Een zomerse poster om jongeren te motiveren om zelf actief hun ID te laten zien bij het kopen van alcohol of tabak.

Ananasposter (.png)
Ananasposter (.jpg)

HR Ananasposter A1 (.pdf)
HR Ananasposter A2 (.pdf)
HR Ananasposter A3 (.pdf)