Toolkit (Sport)verenigingen Materiaal voor verstrekkers

Terug naar toolkits

Infosheet Verantwoord alcoholbeleid sportkantines

In de Infosheet Verantwoord alcoholbeleid in sportkantines heeft het Expertisecentrum Alcohol tips en voorbeelden op een rij gezet hoe u aan de slag kunt gaan met een verantwoord alcoholbeleid in sportkantines. Op de website van het Expertisecentrum Alcohol vind u tevens dossier Alcohol en sport. In dit dossier wordt de relatie tussen alcohol(gebruik) en sport besproken, de wetten en afspraken over alcoholreclame en alcoholbeelden in de sport.

Handhaven leeftijdsgrens in sportkantines

Het handhaven van de leeftijdsgrens bij het schenken van alcohol is niet eenvoudig voor sportverenigingen. Deze film van NOC*NSF laat op luchtige en pakkende wijze de nadelige gevolgen zien van alcoholgebruik door jongeren en wat sportverenigingen en leden daaraan kunnen doen.

Bekijk de film via YouTube

Aanpak voor carnavalsoptochten

De Gemeente Nuth heeft met Mondriaan Preventie een verbeterde aanpak voor de carnavalsoptochten ontwikkeld. Het plan van aanpak, voorwaarden voor een carnavalsoptocht, tips voor verenigingen om te bespreken met deelnemers aan de optocht en informatie van de gemeente leest u hier.

Bekijk de voorbeelden ter inspiratie