Toolkit (Sport)verenigingen Materiaal voor verstrekkers

Terug naar toolkits

Handhaven leeftijdsgrens in sportkantines

Het handhaven van de leeftijdsgrens bij het schenken van alcohol is niet eenvoudig voor sportverenigingen. Deze film van NOC*NSF laat op luchtige en pakkende wijze de nadelige gevolgen zien van alcoholgebruik door jongeren en wat sportverenigingen en leden daaraan kunnen doen.

Bekijk de film via YouTube

Aanpak voor carnavalsoptochten

De Gemeente Nuth heeft met Mondriaan Preventie een verbeterde aanpak voor de carnavalsoptochten ontwikkeld. Het plan van aanpak, voorwaarden voor een carnavalsoptocht, tips voor verenigingen om te bespreken met deelnemers aan de optocht en informatie van de gemeente leest u hier.

Bekijk de voorbeelden ter inspiratie

Voor sportverenigingen en sportbonden

Een korte film met de woordvoerder van NOC*NSF om NIXzonderID te stimuleren in sportkantines en sportverenigingen. Ook geschikt voor verspreiding via social media, op websites of vertoning op grotere schermen bij evenementen. (Bijvoorkeur openen met Google Chrome of Firefox)

Download de film (.mp4)

Voorbeeldbrief voor verenigingen

Een voorbeeldbrief voor verenigingen om bij alle activiteiten en maatregelen om carnaval in goede banen te leiden en tot een feest te maken, ook aandacht te hebben voor het alcoholgebruik en de verstrekking van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.

Voorbeeldbrief (Word)