Toolkit Algemeen Materiaal voor verstrekkers

Terug naar toolkits

Leeftijdschecker van NIX

Voor verstrekkers van alcohol en tabak is het checken van de leeftijd vaak een lastig onderdeel. Om verstrekkers daarbij te ondersteunen is deze kalender ontwikkeld. Hierop is eenvoudig de datum af te lezen die minimaal nodig is voor verkoop van alcohol en/of tabak. Heeft de koper niet de juiste leeftijd op zijn ID staan? Dan uiteraard géén verkoop van deze middelen.

De leeftijdschecker is makkelijk neer te zetten bij de kassa of op de bar. Hij is geplastificeerd en kan tegen een 'natte' baromgeving. De kalender is bruikbaar tot en met het jaar 2029.

De NIX18 leeftijdschecker is ontwikkeld in samenwerking met Bureau Horeca Bijzondere Wetten.

Naar bestellen

FAQ NIX zonderID voor verkopers

Mag ik aan iedereen een ID vragen? Wanneer hoef ik niet te vragen naar de leeftijd? Krijg ik een boete als ik niet naar een ID vraag?  Een flyer met antwoorden op deze en meer veelgestelde vragen die verkopers kunnen hebben over het vragen naar een ID.

Download de flyer

Materiaal voor verstrekkers

Voor verstrekkers van alcohol en tabak zijn er verschillende materialen gemaakt zoals posters, beurtbalkjes, schapkaartjes, plafondkaartjes. De drukbestanden zijn in verschillende formaten te downloaden via materialen van nix

Bekijk de voorbeelden