Toolkit Algemeen Materiaal voor verstrekkers

Terug naar toolkits

Poster- en bannergenerator

Hiermee kan iedereen op makkelijke wijze zelf een ontwerp van een NIX18 poster of banner maken en aanpassen met een eigen tekst en foto.

Naar de poster en bannergenerator

Poster Prins carnaval weet van NIX

Download hieronder de kant-en-klare poster of gebruik de postergenerator om deze aan te passen naar uw eigen stad.

Download poster

Materiaal voor verstrekkers

Voor verstrekkers van alcohol en tabak zijn er verschillende materialen gemaakt zoals posters, beurtbalkjes, schapkaartjes, plafondkaartjes. De drukbestanden kun je in verschillende formaten downloaden via http://nix18.nl/materialen.

Bekijk de voorbeelden

FAQ NIX zonderID voor verkopers

Mag ik aan iedereen een ID vragen? Wanneer hoef ik niet te vragen naar de leeftijd? Krijg ik een boete als ik niet naar een ID vraag?  Een flyer met antwoorden op deze en meer veelgestelde vragen die verkopers kunnen hebben over het vragen naar een ID.

Download de flyer

Kalender van NIX

Een kalender voor het checken van de leeftijdsgrens. Het is niet toegestaan om alcohol en tabak te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe oud je klanten zijn. Twijfel je aan de leeftijd? Vraag dan om een ID. Met deze kalender is het checken van de leeftijd heel makkelijk. De kalender is te gebruiken van 1 mei 2018 tot en met 31 mei 2019.

  1. Zet de kalender op de huidige maand
  2. Het jaartal dat erbij staat verwijst naar 18 jaar geleden.
  3. Wat is de datum vandaag? Jongeren die VOOR deze datum geboren zijn, zijn ouder dan 18 jaar, en mogen alcohol en tabak krijgen.

Het is vandaag 1 mei 2018. Zet de kalender op de maand mei, het jaartal 2000 staat erboven. Dit betekent dat iedereen die OP 1 mei 2000 of EERDER geboren is, op dit moment ouder is dan 18. En iedereen die NA 1 mei 2000 geboren is, jonger is dan 18.

De kalender is niet te bestellen maar met bijgaand bestand wel heel makkelijk zelf te laten drukken.

Download het bestand