Brochure voor ouders over Jongeren en experimenteergedrag

(2020) Het Nederlands Jeugdinstituut en het Trimbos-instituut ontwikkelden in het kader van de pilot met het IJslandse preventiemodel een brochure voor ouders van tieners. De brochure bevat informatie over alcoholgebruik en roken, maar ook over slaap, schermtijd en andere onderwerpen die van invloed zijn op het ontstaan van risicogedrag. De beschermende rol die ouders hebben als het gaat om voorkomen van middelengebruik door jongeren is één van de cruciale bouwstenen van het IJslandse preventiemodel.

Deze brochure is in eerste instantie ontwikkeld voor de zes gemeenten die deelnemen aan de pilot. De pilotgemeenten gebruiken deze brochure om de ouders informatie en tips te geven hoe ze met deze thema’s om kunnen gaan. De brochure bevat invulvelden waar de gemeenten hun lokale cijfers en informatie in kunnen zetten. Zo is deze brochure helemaal op maat te maken voor de lokale situatie.


Tip: zelf aan de slag met deze brochure? Gebruik actuele cijfers uit betrouwbaar onderzoek over de gezondheid van jeugd, bijvoorbeeld van de GGD. Dan is het voor ouders duidelijk dat de cijfers ook betrekking hebben op hun kind.  

 
Meer weten over de brochure of over het IJslandse model? Neem contact op via IJsland@trimbos.nl of kijk op www.trimbos.nl/ijsland