Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief NIX18voorprofs -    

Terugblik NIX18 Studieochtend en Inspiratiemiddag

zalen van zeven

Op de drukbezochte Studieochtend Gedragsverandering zijn drie gedragsveranderingsmodellen met toepassingen in de praktijk gepresenteerd. Ook is de nudging methode toegelicht met als voorbeeld het alcoholvrije alternatief. Tijdens de Inspiratiemiddag zijn de resultaten van de NIX18 campagne van het afgelopen jaar gepresenteerd en vond een uitwisseling plaats over de lokale NIX18 activiteiten en initiatieven. Veel aandacht is besteed aan de NIX18 plannen voor 2020 en de activiteiten die nog in december plaatsvinden. Het Debatbureau lichtte de lopende pilot van het Debat van NIX toe en ging in gesprek met preventieprofessionals die betrokken waren bij de debatten in het Westland, Wijk en Aalburg en Castricum. De beschikbare presentaties van de dag kunt u hier terugvinden.

Debat van NIX

Vorige week heeft het laatste Debat van NIX plaatsgevonden in Castricum. In een volle Raadzaal van gemeente Castricum debatteerden 60 derde klassers van twee scholen met elkaar over alcoholgebruik. Lees hier meer over dit debat.

Eind maart, begin april leest u in een nieuwsbrief of en op welke wijze de debatten met jongeren voortgezet kunnen worden. De komende periode vindt eerst een evaluatie van de pilot plaats.

Video 'Het verhaal van Lois'

Voor leerlingen en studenten die meededen aan het Debat van NIX heeft het Trimbos-NIX18 team een kort filmpje over Lois gemaakt. Lois Bisschop beseft op 28-jarige leeftijd dat ze verslaafd is aan alcohol. Door het uitgaan met haar vrienden en later het studentenleven bleek het alcohol drinken uitgemond in een verslaving.
In deze video vertelt Lois hier openhartig over. Onder andere over hoe de verslaving is ontstaan, wat de invloed was van groepsdruk en over elkaar aanspreken. Ook haar beste vriendin komt aan het woord.

Lees verder

NIX18 posters en kaarten voor de feestdagen

Speciaal voor de feestdagen ontwikkelden wij twee verschillende posters om de NIX18 boodschap tijdens deze risicovolle momenten te verspreiden. Een poster voor Kerst en een voor Oud en Nieuw. De beelden zijn in verschillende bestandsformaten te downloaden, zowel om op te hangen als posters, als om te delen via Social Media. Ook kunnen er twee ansichtkaarten besteld worden via onze webwinkel: Kerst en Oud en Nieuw.

Beelden downloaden

Verspreiding kaarten via Boomerang

Dezelfde NIX18 ansichtkaarten voor Kerst en Oud en Nieuw zult u in de decembermaand op verschillende plekken tegenkomen. Ze worden namelijk via het bekende Boomerang netwerk over heel Nederland verspreid.

Zondag van NIX

Na een succesvolle eerste editie vindt op 26 januari de tweede editie van de Zondag van NIX plaats. Wederom in samenwerking met de bioscoopketen Vue Cinemas. Bij de Zondag van NIX kunnen ouder en kind samen naar de film Star Wars: The Rise of Skywalker.
Bij de eerste Zondag van NIX bleek dat ouders behoefte hadden aan meer informatie over het onderwerp NIX18 en graag contact wilden met professionals. Daarom zullen er deze keer per bioscoop minimaal twee (getrainde) personen aanwezig zijn. Zij zullen voorlichtingsmateriaal bij zich hebben voor ouders en fungeren als aanspreekpunt voor ouders en kinderen. Mocht u hier in uw regio aan bij willen dragen, stuur dan een bericht naar NIX18voorprofs@trimbos.nl.
Op 23 december starten we met adverteren voor de Zondag van NIX. Helpt u ook weer mee? Eind volgende week zal het beeldmateriaal hiervoor beschikbaar zijn.

Naar beeldmateriaal

Deur- of raamsticker NIX18

Tot 1 april 2020 kan de deursticker met NIX18 logo en tekstregel onder de 18 jaar verstrekken we geen alcohol en tabak nog, tegen geringe kosten, besteld worden.

De deursticker kan worden ingezet bij horecagelegenheden en paracommerciële instellingen om de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol en tabak aan te geven.

Naar bestellen

Kerstvakantie

Goed om te weten.. De NIX18voorprofs mailbox heeft twee weken kerstvakantie. Alle emails zullen dus vanaf 6 januari weer beantwoord worden.

Hierbij wensen wij jullie allen hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar (van NIX)!

Team NIX18 Trimbos-instituut