Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief NIX18voorprofs -    

NIXzonderID actie uitgesteld

Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken is besloten om de NIXzonderID actie, die gepland stond voor mei, te verplaatsen naar het najaar. De exacte periode zal binnenkort via de nieuwsbrief bekend worden gemaakt.

Sportflight uitgesteld

Ook wordt vanwege de corona crisis de campagneflight gericht op de sportomgeving uitgesteld. We hopen dat het nieuwe sportseizoen na de zomer gewoon van start zal kunnen gaan, zodat de sportflight in het najaar doorgang zal vinden. In overleg met  NOC*NSF en de KNVB wordt een geschikt moment gezocht en nagedacht over de precieze invulling.

Via deze nieuwsbrief houden we u hierover op de hoogte.

Leeftijdschecker van NIX

Voor verstrekkers van alcohol en tabak is het checken van de leeftijd vaak een lastig onderdeel. Om verstrekkers daarbij te ondersteunen is deze kalender ontwikkeld. Hierop is eenvoudig de datum af te lezen die minimaal nodig is voor verkoop van alcohol en/of tabak. Heeft de koper niet de juiste leeftijd op zijn ID staan? Dan uiteraard géén verkoop van deze middelen.

De leeftijdschecker is makkelijk neer te zetten bij de kassa of op de bar. Hij is geplastificeerd en kan tegen een 'natte' baromgeving. De kalender is bruikbaar tot en met het jaar 2029.

De NIX18 leeftijdschecker is ontwikkeld in samenwerking met Bureau Horeca Bijzondere Wetten.

Naar bestellen

Nieuwe oplage Blad van NIX

Het Blad van NIX is vorig jaar in samenwerking met het populairwetenschappelijk tijdschrift Quest tot stand gekomen. Het maakt ouders op een leuke manier wijzer over de achtergrond en het waarom van NIX18 en staat boordevol tips en tricks voor ouders met pubers. Het blad is zeer geschikt om te gebruiken in communicatie met ouders, bijvoorbeeld tijdens ouderavonden. Wegens succes opnieuw gedrukt en nu weer verkrijgbaar via de webwinkel!

Naar bestellen

Save the date!

De jaarlijkse NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag staat dit jaar gepland op 3 december 2020. Net zoals vorig jaar zal de dag plaatsvinden bij de Zalen van Zeven in Utrecht. Over het programma wordt u nog geïnformeerd, maar noteert u de datum alvast in uw agenda.