Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief NIX18voorprofs -    

NIX18 Studieochtend & Inspiratiemiddag

zalen van zeven

Op 3 december in de Zalen van Zeven zult u in de ochtend kennismaken met een drietal gedragsveranderingsmodellen die in Nederland in de praktijk worden toegepast. Wat leren we hiervan als het gaat om het voorkomen dat jongeren onder de 18 gaan drinken en dat jongeren gaan roken?

Tijdens de inspiratiemiddag kijken we kort terug naar de NIX18-campagne afgelopen jaar en geven een vooruitblik op de campagne voor 2020. Daarnaast bespreken we kansen en mogelijkheden voor NIX18 de komende jaren en praten we u bij over de het Debat van NIX. Een pilot die we dit najaar organiseren op verschillende locaties in het land.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus meldt u snel aan!

Programma en aanmelden

NIX18 posters

Op dit moment worden er vijf nieuwe NIX18 posters ontwikkeld die op diverse momenten kunnen worden ingezet: rondom Kerst, Oud & Nieuw, carnaval, een (school)feest en voorafgaand aan de zomervakantie. De posters zullen binnenkort via onze website, in verschillende bestandstypen, te downloaden zijn. Zodra ze beschikbaar zijn, wordt u hierover via onze nieuwsbrief geïnformeerd.

Update debatten van NIX

Update debatten van NIX

Het tweede debat heeft plaatsgevonden op het Willem van Oranje College, in gemeente Wijk en Aalburg. Met veel enthousiasme hebben leerlingen van het VMBO deelgenomen aan de voorbereidende workshop en het debat. Ook deze keer is een leerling met de 'beste debater' beker naar huis gegaan. De komende periode volgen er nog debatten op scholen op Texel, in Urk, Utrecht en Castricum.

Filmpje over alcoholgebruik

Voor ouders die alcoholgebruik met hun kind willen bespreken, is er een nieuw filmpje ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl. Uit onderzoek onder het Landelijk Ouderpanel blijkt dat ouders vooral de risico's van alcoholgebruik bespreken. Naast de risico's komen in dit filmpje ook 6 praktische tips aan bod over hoe ouders alcoholmisbruik door hun kinderen kunnen voorkomen. 

Naar filmpje

Is de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol en tabak een succes?

Is de nieuwe leeftijdsgrens voor alcohol en tabak een succes?

Deze vraag was aanleiding voor NOS stories om op onderzoek te gaan. NOS stories is er voor jongeren van 13 t/m 18 jaar en biedt verhalen die hen op de hoogte houdt van het nieuws, uitleg geeft en helpt een mening te vormen. Het nieuws wordt gebracht via YouTube, Instagram en Snapchat. Een prangende vraag van veel jongeren is, heeft die nieuwe leeftijdgrens voor de verkoop van tabak en alcohol eigenlijk wel zin gehad? Is het een succes of kan de leeftijdsgrens weer terug naar 16 jaar? NOS stories sprak erover met een neuropsycholoog, staatssecretaris Blokhuis en met Bas die in coma in het ziekenhuis belandde door alcohol. Bekijk het antwoord in de video.

Naar toolkit