Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief NIX18voorprofs -    

Deze zomer (thuis) ook NIX!

Er is nieuw beeldmateriaal beschikbaar om ook deze, toch wel bijzondere zomer, de NIX boodschap te verspreiden. De twee ontwerpen zijn in verschillende bestandsformaten te downloaden, om te gebruiken als poster en om te delen via Social Media. Daarnaast zijn er via de trimbos webwinkel ansichtkaarten (radio en zwembad) te bestellen.

Naar toolkit

Nieuwe cijfers middelengebruik scholieren

Op 30 juni zijn nieuwe landelijke cijfers over middelengebruik onder scholieren gepubliceerd in de rapportage Jeugd en Riskant gedrag 2019 van het Trimbos-instituut. Uit het onderzoek blijkt dat na een jarenlange daling het gebruik van alcohol en tabak onder scholieren gestabiliseerd is. In 2019 heeft bijna de helft (47%) van de 12- tot en met 16-jarige scholieren ooit alcohol gedronken en iets meer dan een kwart (26%) ook in de maand voorafgaand aan het onderzoek. De cijfers laten zien dat er extra inspanningen nodig zijn om de doelstellingen te bereiken die voor tabak en alcohol zijn vastgelegd in het Nationaal Preventieakkoord.

Lees meer

Website Heldervoeden.nl

Omgaan met opgroeiende kinderen en met alle verleidingen die zij tegenkomen is niet eenvoudig. Uit onderzoek blijkt dat hier nog veel winst te behalen is en wij merken ook dat veel ouders er vragen over hebben. Daarom is de website helderopvoeden.nl ontwikkeld. Je vindt er antwoorden op vragen als: 'Hoe werkt het puberbrein?', 'Waarom is de mening van vrienden voor pubers zo belangrijk?' en 'Zijn jongeren strafbaar als ze alcohol drinken?'. Daarnaast staan er op de website opvoedtips voor ouders, voorbeeldgesprekken tussen ouder en kind en is er achtergrondinformatie te vinden over alcohol, roken en drugs, maar ook over gamen en gokken.

Naar website

Uit de regio: Ook deze zomer NIX18

Wij spraken met Ester Teunen, Coördinerend Preventiedeskundige Brijder Jeugd Noord-Holland en de drijvende kracht achter de zomercampagne "Ook deze zomer NIX18". 
"Elk jaar ontwikkelen wij samen met de gemeentes in de regio Amstelland en een creatief ontwerper een zomercampagne gericht op ouders. Wij vinden het belangrijk om aandacht aan NIX18 te (blijven) geven en het werkt heel goed om dit samen met de gemeente op te pakken!"

Lees meer

Landelijke Alcoholactieweek

AAN

Van maandag 2 t/m zondag 8 november 2020 start de campagne Zien drinken, doet drinken met een landelijke Alcoholactieweek. In het hele land dragen verschillende instellingen voor verslavingszorg, GGD'en en gemeentes deze campagne uit, ondersteund door spotjes in de sociale media. Er is campagnemateriaal beschikbaar. Het doel van de campagne is om ouders en andere volwassenen bewust te maken van de invloed die zij met hun drinkgedrag hebben op de beeldvorming van alcohol en het latere drinkgedrag van kinderen. De campagne is een initiatief van de Alliantie Alcoholbeleid Nederland. 

Naar website

Save the date!

De jaarlijkse NIX18 studieochtend en inspiratiemiddag staat dit jaar gepland op 3 december 2020. Net zoals vorig jaar zal de dag plaatsvinden bij de Zalen van Zeven in Utrecht. Over het programma wordt u nog geïnformeerd, maar noteert u de datum alvast in uw agenda.