Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief Naar 18 jaar - Nr 29    

AVG en de nieuwsbrief

De nieuwe privacywet is van kracht en om te voldoen aan deze regelgeving zijn wij verplicht u te vragen of u onze nieuwsbrieven wilt blijven ontvangen.
Wilt u géén nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Klik dan onderaan de nieuwsbrief op de button 'afmelden'.

Actiestart NIXzonderID in Utrecht

Actiestart NIXzonderID in Utrecht

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) en wethouder Victor Everhardt luidden op 17 mei NIX zonder ID in. Zij deden dat met een bezoek aan een horecagelegenheid en supermarkt in Utrecht. Everhardt vroeg met het uitreiken van NIXpashouders aan jongeren extra aandacht voor de vanzelfsprekendheid van het tonen van een geldig ID in het uitgaansleven. Blokhuis en Everhardt ondervonden zelf bij 'de levende leeftijdsquiz' dat het inschatten van de leeftijd moeilijk is. De staatssecretaris voerde met een beveiliger van een horecazaak een kort gesprek over de ID-check in de praktijk. Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) nodigde Blokhuis uit de ID-check te doen bij de kassa van een supermarkt en lanceerde de vernieuwde e-learning 'Soms moet je Nee verkopen'. De actiestart kreeg veel landelijke en Utrechtse media aandacht.

Lees verder

Complimentenkaarten-actie voor toezichthouders

Complimentenkaarten-actie voor toezichthouders

De actie met complimentenkaarten loopt door tot eind juni. Ontvangers van de complimentenkaart kunnen meedingen naar de prijzen door zich aan te melden vóór 1 juli. Met deze complimentenkaarten kunnen toezichthouders een compliment geven aan verkopers die om een ID vragen en zich houden aan de leeftijdsgrens voor alcohol of tabak.

Direct naar de complimentenkaart

Acties door het land heen

Er is veel aandacht geweest voor lokale acties in diverse media. Zo heeft de aftrap aandacht gekregen bij bijvoorbeeld RTV-Utrecht, NOS en AD. Bekijk de persfoto's van de actie. Veel gemeenten hebben op hun website of in huis aan huis bladen opgeroepen om mee te doen aan de actie. In Almere en Aalsmeer waren abri's met het ananasbeeld op driehoeksborden geplaatst. En natuurlijk via social media: in totaal 502 posts, polls en tweets over NIXzonderID.

Bekijk de highlights

Hoe heeft u de actie gedaan en wat vond u van de actie?

Inmiddels zijn de actieweken NIXzonderID voorbij en horen wij ook graag wat in uw gemeente of regio aan de actie is gedaan. En wat uw ideeën of wensen zijn voor een actie in 2019. Daarom vragen we een paar minuutjes van uw tijd om bijgaande vragen in vullen. Alvast dank voor uw medewerking.

Direct naar de enquête

Zomerperiode en NIX18

De zomer staat voor de deur. Met alle eindexamenfeesten, festivals, kermissen en jongerenvakanties. Welke materialen kunt u in deze periode gebruiken? Een aantal van de NIXzonderID materialen zijn ook bruikbaar bij zomeractiviteiten, denk aan de flyer voor jongeren, filmpjes en posters. Niet voor NIX hebben deze materialen een zomerse uitstraling dit jaar. Mondriaan Verslavingszorg geeft tips voor ouders bij de eindexamenfeesten van leerlingen die rond de 18 jaar zijn. En op hoepakjijdataan.nl staan een paar filmpjes voor ouders wiens kind voor het eerst alleen op vakantie gaat.

Save the date!

Op donderdag 15 november 2018 is een studieochtend en aansluitend een informatiemiddag over de campagne. Reserveert u alvast de datum in uw agenda? Zodra het programma bekend is ontvangt u meer informatie.

Het Expertisecentrum Alcohol praat u bij

Er is steeds meer kennis over de schadelijkheid van alcohol. In het kader van de Trimbos Zomersessies verzorgt het Expertise Centrum Alcohol op 11 april een Actualiteitencollege over de actuele stand van zaken in de wetenschap en wordt nader ingegaan op veel voorkomende misverstanden.

Meer informatie