Bekijk de online versie.
Nieuwsbrief NIX18voorprofs -    

Sportflight 'Wel zo sportief'

De aftrap van de landelijke sportflight 'Wel zo sportief' vindt plaats rond de nationale sportweek van 18 tot en met 27 september en zal in oktober verder worden uitgerold. De sportflight is een initiatief van het ministerie van VWS in samenwerking met NOC*NSF en de KNVB. Het doel van de sportflight is dat ook in sportkantines vaker de leeftijdsgrens wordt gehandhaafd. Daarom zal veel worden ingezet op POS-materiaal in de sportkantine. Meer informatie over de sportflight vindt u binnenkort op onze website.

NIXzonderID actie 2020

De landelijke NIXzonderID actie, waarbij we met zijn allen de naleving op de verstrekking van drank en tabak aan jongeren verbeteren, kon dit voorjaar vanwege de corona uitbraak niet doorgaan. Mits de situatie rondom corona onder controle blijft, zal de vijfde landelijke NIXzonderID actie dit najaar plaatsvinden van 15 tot en met 25 november. We houden u op de hoogte.

Uit de regio: Eentje Minder

Op initiatief van de Jongerenraad heeft de gemeente Barneveld in samenwerking met de jongerenraad en FrisValley een campagne ontwikkeld om (vooral) jongeren bewust te maken dat alcohol en verkeer niet samengaan. De campagne brengt in beeld wat 'eentje minder' kan betekenen als iemand omgekomen is na een auto-ongeluk waarbij alcohol in het spel was. Eentje minder in de groep, eentje minder aan de bar, eentje minder in de sportkantine etc. Naast alle campagne uitingen zijn aanvullende initiatieven ontplooid. Onder andere het vergoeden door de gemeente van de leges van een rijbewijs als een jongere de cursus 'Alcohol en verkeer' volgt. De campagne is zo ontwikkeld dat andere gemeenten ook van het concept gebruik kunnen maken.

Lees meer

Leeftijdschecker van NIX

Voor verstrekkers van alcohol en tabak is het checken van de leeftijd vaak een lastig onderdeel. Daarom is deze kalender ontwikkeld waarop eenvoudig de datum is af te lezen die minimaal nodig is om alcohol en/of tabak te kunnen kopen. Heeft de koper niet de juiste leeftijd op zijn ID staan? Dan uiteraard géén verkoop van deze middelen.

De leeftijdschecker is handig neer te zetten bij de kassa of op de bar. Hij is geplastificeerd en kan tegen een 'natte' baromgeving. De kalender is bruikbaar tot en met het jaar 2029.

De NIX18 leeftijdschecker is ontwikkeld in samenwerking met Bureau Horeca Bijzondere Wetten.

Naar bestellen

Deze zomer (thuis) ook NIX!

Er is beeldmateriaal beschikbaar om ook deze, toch wel bijzondere zomer, de NIX boodschap te verspreiden. De twee ontwerpen zijn in verschillende bestandsformaten te downloaden, om te gebruiken als poster en om te delen via Social Media. Daarnaast zijn er via de trimbos webwinkel ansichtkaarten (radio en zwembad) te bestellen.

Naar toolkit